Fruity Cherry Heart
topbella

Saturday, December 25, 2010

I LOVE MY BLOG:SEGALANYA TENTANG BLOG SAYA by CIK MULAT

Assalamu'alaikum semua rakan-rakan...
MySpace eh korang2...korang nak tau tak serba sikit pasal blog kesayangan fiqah nie...??
mesti korang nak tau kan..?? MySpace  
hik3...suker3...so...atas permintaan ramai (ecece..macam lah ramai yang request) jadi..fiqah akan join segmen I LOVE MY BLOG:SEGALANYA TENTANG BLOG SAYA yang dianjurkan oleh cik MuLat nie...
MySpace thousand of thanx fiqah ucapkan kt miSs IzyAn sebab sudi tag fiqah untuk join segmen nie...loVe u laaah dear..!!!  
(^.~)v ngee~

so...disebabkan segmen nie segalanya tentang blog saya...means...fiqah akan ceritakan segala-galanya tentang blog kesayangan fiqah nie...so...

Sejarah nama blog dan kisah di sebalik header dan background blog
~nama blog fiqah nie...'Tinta Pawana Bingkisan Kejora'...kenapa fiqah pilih nama blog nie camnie..?? ermm..actually hari tu fiqah ada join satu pertandingan pantun peringkat IPG...first time join tetiba masuk final...mmg excited la kan...so,bila fiqah refresh2 balik otak nie...rupa2nya...sepanjang fiqah berpantun tu...fiqah baru tau yang pawana tu maknanya angin...kejora tu pulak means bintang yang paling terang...so...fiqah abadikan jela sebagai nama blog fiqah nie~
MySpace
~disebabkan fiqah pakai header yang available jer...maka,takde papelah pasal header yg akan fiqah citekan..juz background blog nie...fiqah pilih kaler pink2 purple nie sbb fiqah mmg addicted ngan kaler nie...so cute..!!~

Berapa kali anda update blog
~once a day jer...juz kalau ada lebihan2 idea tu...barulah fiqah over-excited ckit update blog sampai 4 5 entry untuk sehari...tapi depends on mood jugak laaa..kalau mood ok...so..ok laaa..kalo tak..memang bersawang jer blog fiqah nie~

Sebab utama anda buat blog
~awal2 dulu fiqah saja suka-suka untuk isi masa boring time study week MySpace untuk final exam sem lepas...fiqah tak pernah terpikir pon nk serius dalam dunia blog nie..tapi..tengok2 blog fiqah nie cam mampu diterima rakan2 blogger yang lain..so,fiqah teruskan jer berblogging nie~

 5 perkara mengenai blog anda yang patut di ketahui
MySpace ada ke ehh..?? ermm...
~blog nie sangat simple~
~blog nie tak pernah join contest papepon~
~blog nie tak pernah join pape GA pon~
~blog nie takda mr NUFFNANG~
~blog nie selalu join segmen2 yang tak menawarkan sebarang hadiah~
MySpace pssstt..nak tau tak sebab apa...?? sebab..fiqah berblog sekadar suka2..tak pernah pon terpikir utk jadikan blog nie sebagai salah satu sumber kewangan sampingan...hehe...fiqah tak pernah risau tentang BE or something like that..ngeee~


5 entry terbaik di blog anda yang patut di baca (senaraikan entry itu beserta link)
MySpace ehem3...fiqah taktau la entry fiqah yang mana yang paling baik & korang semua patut baca setiap kali jenguk blog fiqah nie...tapi...juz for suggestion...korang patut baca entry fiqah yang nie kot...

3 perkara yang tak dapat di lupakan sepanjang berblogging
MySpace apa ehh..?? rasanya banyak sangat...tapi...yang paling2 tak boleh luper nye...
~pernah rasa jeles yang amat2 sangat (tak pernah rasa jeles yg camtu sebelum2 nie)...sumenyer sebab dunia blog nie..huhu..cabaran2..sabar jelaaa~
~entry2 yang fiqah post dapat feedback yang agak memberangsangkan...walaupun tak seberapa jika nak dibandingkan dengan blogger2 yang lain..tapi alhamdulillah..fiqah rasa dihargai~
~fiqah berjaya wat first award dan bagi kat 1ooth follower fiqah yang bertuah (psstt..nak tau tak..sebenarnya...fiqah nie rabun IT..huhu..itu sebab fiqah excited biler berjaya wat first award tu)~

10 blog kegemaran anda
uiissshhh..bukan 10 jer..ada banyak sangat blog feveret fiqah...
tapi for sure...dalam sehari kalo tak jenguk blog dyorg nie..mmg tak sah...walaupon mmg fiqah tak tinggal jejak...juz jadi silent reader..tapi...mmg fiqah akan terjah blog dyorg nie...
fiqah suker giler MySpace blog dyorg nie...
and lastly...kompemlaa blog nie...

jom terjah sekali...korang takkan nyesal punye laaa..blog dyorg nie mmg best giler...!!!

5 tips yang anda nak kongsi kan dalam berblogging ini 
ecece...wat gaya profesional ckit...MySpace ehem3...
~harap2 widget dikurangkan...so,takda la blog berat sangat~
~kurangkan post entry yang berjela-jela...kasi highlight ckit2 isi2 penting ehh..bukan apa..kadang2 mmg susah ckit nk baca kalo entry berjela tanpa ada sebarang gambar pencuci mata nie~
~rajin2kan diri berbLogrunning MySpace ke blog org len..paling cantik..jangan landing kat shoutbox dyorg jer..komen2 la skali...hee~
~penggunaan bahasa pulak..kalo boleh la kan..guna la ejaan penuh2 ckit..atau at least..bahasa yang org boleh faham bila baca...bkn pew klo korg tulesh yg hebad2 neyh..adew owg yg x retiw bce kowt...pergghh.. fuhh...fiqah nk tulis gitu pon tak berape nak reti..huuu~
~rajinkan diri untuk dapatkan tips hebat dari blogger-blogger hebat MySpace cam BEN ASHAARI...beliau memang hebat giler...fiqah respek la sama beliau..!!~

 sejauh mana anda sayang blog anda
~sayang memang sayang...tapi wat masa nie kasih sayang fiqah terhadap blog nie masih tak mampu nak lawan kasih sayang fiqah MySpace terhadap both parents fiqah,abg fiqah n special person fiqah...fiqah love them much3...

3 sebab kenapa perlu datang/berkunjung ke blog anda
MySpacehee...ada banyak sebab...antaranya adalah....
~blog fiqah nie kiut miut...(perghh..tiada unsur2 riak disitu yer)~
~blog fiqah nie ringan jer..loading pon sat jer...so bagi yang kurang penyabar,memang digalakkan singgah blog fiqah nie...sangat laju punyer loading maaa~
~blog fiqah nie banyak informasi tau...haa...memang tak rugi la singgah blog fiqah nie~
MySpace last but not least....fiqah kena tag 10 rakan-rakan blogger yang bertuah...
~setelah 63 minit fiqah berfikir....akhirnya fiqah decide untuk drop tag nie kat shoutbox rakan-rakan fiqah yang tersayang...heee...jadi,kawan2 yang ditag tu...jom sama2 join segmen nie...lagi ramai join..lagi syok tau..!! haaa...jom..!!~

~i'm myself~

12 comments:

nuR izyan said...

hehe..yuhuu!da buat..
izyan suka nama blog ni..
fiqah kreatif plih nama blog ni..
suke2!! :)

Bella said...

uiksss...

pnjang nye...

Bella kene jugak ke? ngeee :P

Fiqah Alias said...

@nuR izyan
heee~ xde kreatif pon..bese2 je nie..hik3..=)

Fiqah Alias said...

@Bella
hik3...betol3..mmg panjang...fiqah pon semput gak nak wat nie..tapi..heee~ xperla kan..utk rakan2 blogger la nie..=)

Bella said...

ok dear..t Bella wat k..kene amek mase yg lame gak tu :)

Fiqah Alias said...

@Bella
hehe..takper3...it's ok..=) take ur time dear...

The 7th said...

hey, we are from the 7th,

would like to personally invite you to join our contest.have a look at your mean time. and we gonna increase our prize if the contestant approach 50. join us now!

happy muffin all!

With love,
www.t7th.blogspot.com
-the 7th-

Shag said...

Shag nak join jugak! :P

MARiZA said...

hurm, nama blog gempak.
kite pun dulu masuk pantun. (:

memang blog ni ciut-miut pun!

Fiqah Alias said...

@The 7th
erkk?? contest..?? actually dear..i'm not really interested with any contest..but..maybe i'll try in this short time..ok?? =)

Fiqah Alias said...

@Shag
hee~ jemput3 shag...amat dialu-alukan..=)

Fiqah Alias said...

@MARiZA
owh..masuk pantun gak ehh..hehe..aisshh..mane ada blog nie kiut pon..huhu..=) hee~ blushing2 sayer..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...