Fruity Cherry Heart
topbella

Saturday, December 11, 2010

Kerana ......... pun MENANGIS...?? alahai....

Assalamu'alaikum dan Selamat Pagi semua wahai pembaca...hari nie...mood fiqah dh kembali normaL...
yeaahhh..seriusly memang mood fiqah dah kembali normal...senyuman pon dah sampai ke telinga...mana tak nya...pepagi buta lagi fiqah dah bersiar-siar dari bLog ke bLog rakan-rakan bLogger....

jadi berbaLik kepada tajuk di atas tu....haaa...boleh dikatakan sebagai sinambungan dari entry fiqah yang lepas...bagi yang tak jenguk lagi...jom2 baca kat SINI....

ok3...berbalik kepada tajuk ehh..jangan lari tajuk yer fiqah...sebenarnya hari nie fiqah nak kongsikan tentang wanita...ada antara mereka yang sangat-sangat mudah menangis...sikit-sikit punya pasal air mata pon gugur...sikit-sikit punya pasal pon buleh banjir...huhu~
(tak ditujukan kepada orang lain-ini adalah berdasarkan pengalaman fiqah sendiri)
MySpace

~ baca n0vel pon nangis...huhu~
MySpace
masa nie fiqah bace novel..masa tu time tengahari pas lunch fiqah layan novel nie...memang nangis bagai baru lepas mati insan-insan tersayang jer...time tu member2 sume pakat kalut dok pujuk sebab depa ingatkan kot2 ada sesuatu yang tragis berlaku..huhu...rupa-rupanya...fiqah dok layan novel nie haaaa...

~kena marah pon nangis...ish3~
 ------->MySpace
yang nie pulak..memang fiqah sama sekali tak dapat nafikan...huhu...kenapa? mungkin sebab fiqah anak bongsu yang baik...jarang kena marah....so...bila sekali kena marah...tak kira la kena marah ngan mak abah ker..ngan cikgu-cikgu ker...hatta ngan kawan-kawan sekalipon...memang nangis abis laaa...maunya merajuk setahun lamanya...huhu..sape nak pujuk...??? huhu..taktau laaa~
 (mungkin nie la sebab depa dok pakat kata fiqah anak manja)



~tengah marah pon nangis jugak..?? aish...fiqah nie laaa~
MySpace fiqah tak camnie..tapi camnie...MySpace mata bengkak akibat tidur lepas nangis yang dasyat...

kenapa ehh..?? entah laaa....mungkin sebab time fiqah nak marah...fiqah cuba sabar..sampai la air mata yang keluar....bila dah penat-penat nangis...maka...zzzZZzz....

~biler terasa ngan sikap sape-sape...huu..no comment~
MySpace

haaa..sedangkan lidah pon lagikan tergigit...inikan pulak suami isteri dengan kawan-kawan....bagi fiqah..perkara nie biasa jelaa...setiap manusia tak lari daripada menyakiti hati sesiapa...bukan senang tau nak jaga hati orang lain nie...tapi...dengan bergaduh ginila yang membuatkan hubungan persahabatan makin erat..huu...gaduh-gaduh manja gitu...ewaahh~

ok3...tamat sudah perkongsian fiqah pada pagi nie...sori yer kawan-kawan & pembaca-pembaca semua andai entry fiqah kali nie langsung tak memberi manfaat kepada anda semua....bukan apa...hari nie fiqah nak kongsikan serba-sikit pasal perempuan nie...rasa-rasanya...bukan fiqah sorg jer yang cenggini..huhu...

MySpace
jadi...wahai kaum Adam di luar sana...jangan la pelik kalau aweks-aweks atau isteri-isteri anda ada yang dok nangis jer...huhu...TAPI..nangis kami bukan beerti kami nie LEMAH yer...
~i'm myself~

25 comments:

fifianggun said...

fifi kuat nanges fiqah!!! tpi kalo kne mrah la,,huhu

Fiqah Alias said...

@fifianggun
hehe...haaa..ada geng!! fiqah ingat fiqah sorg jer..hehe..(^.~)

mumumeow said...

.......... =(

wifie..knape ni? crita kt kte...
klu i ad wt slh nk mnx maaf deh...

Fiqah Alias said...

@mumumeow
huhu..aish...mane ad u wat salah ngn i..u baik..i jer yg slalu jahat2 nie..(~.~) huhu..

aisya said...

saye susah nak nangis.. tapi bile dah nangis x boleh nak berhenti.. nangis sampai demam.. sebab tu x suke kalau dh nangis..

adan said...

memang lumrah la pompuan suke nangis.. ckit2 nak nangis je.. tp,sifat tu la yg melemahkan lelaki.. ngee... ^_^

khaifaiz said...

byk kali menghadap.. but dah pandai care nk tangani nye.. heheh

PUCCAnis said...

biasala kn..hati wanita lembut..mudah tersentuh apa2 pun..sy pn kalo marah bukan bertempik tp menangis lak..hahaha..tp baik nangis sorang2 dari buat dosa jerit kat orng kn..hehe

Fiqah Alias said...

@aisya
owhh..gtu ehh..fiqah pon ade jugak sorg mmbe yg cenggini..nmpk cm tabah jer sbb x nangis.tapi...ble dy start nangis..perghh...huuu~

Fiqah Alias said...

@adan
huhu...memang2...tapi xleh la gunakan air mata tu utk lemahkan lelaki..kn2..?? huhu..(^_^)

Fiqah Alias said...

@khaifaiz
hee~ bagusnya..huhu..fiqah harap sangat nnt akan jumper insan yang mampu tangani fiqah yang kuat nangis nie..huhu..n harap2 jugak dy mampu bersabar ngn kerenah fiqah...(^_^)

Fiqah Alias said...

@PUCCAnis
hee~ betol2..fiqah setuju sangat la yang tu..kalo nk marah2 org pon watpe kn...?? x larat laa..baik nangis jer..(^_^) huhu...kaum wanita mmg lembut hati..

hikmah said...

baca novel pn nangis...?????????????????????????????!!! aiyooo...

zaidi zaim said...

ermm.. tu la sifat semulajadi wanita kann....

tp ape pun cube la tanganinye dgn baik, kalo bley control la skit, tabahkan hati, kuatkan dengan pegangan agama dan berserah diri pade Allah s.w.t.

menangislah krn Allah dan itu adelah sebaik-baiknye, InsyaAllah yer pd yg kuat menangis tu...

.::: Princess MOMOY :::. said...

jenis yang sensitif barangkali...
Momoy susah menangis tapi kalau nangis bukan depan orang

dear...momoy dah note suma no. kawan-kawan untuk BPM esok. Jangan luper undi No. 382 yer =)

sama-sama support kawan-kawan
Jangan lupa VOTE di BBPM No. 382 !!

nur said...

kadang2 nangis tu utk legakan perasaan
ALL IN ONE

Fiqah Alias said...

@hikmah
heee~ btol...maybe feeling abiss kot..huhu...

Fiqah Alias said...

@zaidi zaim
huhu..insyaallah..syukran ehh..(^.^) menamgis kerana mengingati Allah adalah tangisan yg terbaik...

Fiqah Alias said...

@.::: Princess MOMOY :::.
haaa kot ehh..maybe laa..fiqah sensitif ckit kot..tapi fiqah pon x nangis kt depan2 org except time bace novel tu jerr..hee~ toilet la yg slalu menjadi mangse tmpt titisan air mata fiqah nie...

Fiqah Alias said...

@nur
betol3...biler fiqah dh nangis..terus lega..xde dh rase dendam2 ker..or pk2 dh mende tu..haa..release sumenyer..(^.^)

Sca Ndx said...

perempuan sensitif. lelaki sensitip gak tapi dikaburi ego

Muhamad Nor @ Mamat @ Putra said...

salam blogging :p.. trase nk menempelkan pic kt follower lak :D

Fiqah Alias said...

@Sca Ndx
betol3..org laki mmg payah nk kuar air mata ehh..?? huhu..

Fiqah Alias said...

@Muhamad Nor @ Mamat @ Putra
dah tempel ke blom..?? jempot2..sila2..xde paksaan atau halangan...(^.^)

aniss said...

saye pown nangis nagis bile baca novel sedih..hish wat malu je kan..haha..but that perkara noraml lah bg pompan..x gitu..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...