Fruity Cherry Heart
topbella

Monday, December 27, 2010

Bungaku...'PANADOL' ku...bye-bye PANADOL...!!!

grrrr...MySpace sejuknyaaa...!! 
MySpace mak aih...fiqah kat benua mana nie...??
seliiimuuutttt....nak selimuuuut....MySpace grrr...sejuuukk sangat sangat sangat nie...

"eh shaggy...ko nape nie...??"
"panasnya...ko demam nie...."
MySpace

"weehh..shaggy demam weh...ermm..panadol takda laaa pulak...takpelaahh..
cepat3...sapu ngan nie jer..."


....keesekon harinya....
MySpace
"Tanggal 31...bulan 8...57...merdeka MySpace merdeka...tetaplah merdeka...ia pasti menjadi sejarah..treng teng teng..!!"


Member A : hah!! MySpacenape shaggy tu hepi semacam jer aku tengok..ko ada silap bagi ubat ke time dia tengah demam semalam...???
Member B : jap aku pikir MySpace ...huh..rasanya aku tak bagi ubat pape pon semalam...tapi itulah..dah cam tak betol jer shaggy nie aku tengok...woiii shaggy...!!!
fiqah :MySpace hik3..yer kawan2 ku..kenapa?? tak suke ke tengok kite sihat nie..?? MySpace ooo yeaahh...ohh yeaahh..!! heee...tapi jap wei..kite wondering jugak nie..amcam kite buleh sihat secepat nie ehh?? MySpaceselama nie kalo kite demam mesti paling koman seminggu laa..tapi..semalam kita demam..tengok2 hari nie kita dah sihat siap buleh wat konsert lagi...kome bagi kite ubat ape ehh semalam..??
Member B : lohh..aku tak bagi ubat apa pon..juz..ko ingat tak..semalam aku ada sapu something yang creamy2 ckit kat kepala ngan tangan ko..?? MySpace ha3..yang tu..aku tibai daun pokok bunga raya kat depan tu laaaa...kuang3...opah aku kata elok tau untuk reduce high body temperature... 
fiqah : lorhh...??? erkk..MySpace patut la bucuk semacam jerrrr...weekkk...
kawan-kawan tau tak nie bunga apa..??
yess..!! BUNGA RAYA...!!
jadi kawan-kawan semua..hari nie fiqah nak kongsikan sikit tips yang didatangkan khas dari kawan-kawan fiqah time fiqah tengah demam teruk kat hostel dulu...
MySpace haaa..senang jer...kalau kawan-kawan semua demam panas kan...kawan-kawan tak perlu lagi sebarang bahan kimia dari ubat-ubatan tau...fiqah sarankan...kawan-kawan p jer kat mana-mana taman bunga yang ada BUNGA RAYA...cara nak sediakan ubatnya..senang jer...

1-petik jer beberapa helai daun pokok bunga raya
2-sediakan bekas yang berisi air..(air sejuk pon takper)
3-masukkan daun-daun yang dah dipetik tadi ke dalam bekas
4-ramas-ramas daun tu sampai air dalam bekas tu jadi kaler hijau
5-last...sapu jer air tadi tu kat dahi...tangan n kaki orang yang tengah demam panas tu
(amaran keras..!! jangan minum pulak air tu...!!)

tengok..!! senang je kan kawan-kawan...?? as simple as ABC jer...haaa...cubalah..Insyaallah...kalau Allah izinkan...temperature badan kawan-kawan yang tinggi akan turun dengan mendadak dan sekaligus menjadi normal...INSYAALLAH...tak perlu lagi PANADOL...tak perlu lagi PARACETAMOL..!!

p/s : fiqah katakan bye2 MySpacepada panadol...!! ngee~

6 comments:

azwa_amani said...

ermm...betul2..makan panadol ni tak bek sangat tuk buah pinggang

Fiqah Alias said...

@azwa_amani
betol3..betol sgt tu..x elok makan ubat2 hospital nie..hehe..=)

hikmah said...

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.....begituuu.... hehehe

Tinta NurAz said...

best entry ni.hehe. tapi ada gak yang wat jus bunga raya skg ni. Kalau tak silap sayalah cik shaggy erkk fiqah.huhu

Fiqah Alias said...

@hikmah
hek3..boleh kita cuba nnt yer dear..=) ngee~ nnt i jage u demam ehh..hik3..

Fiqah Alias said...

@Tinta NurAz
ehh..owh..ada ehh yg wat jus..lohh..depa tu smgt kebangsaan lebih la tu..ngee~ ehem3..aii..cik shaggy ehh..?? huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...