Fruity Cherry Heart
topbella

Saturday, November 12, 2011

Tips : Bagaimana nak lembutkan kulit muka....

MySpace hai...setelah lama fiqah menyepikan diri...akhirnya fiqah kembali ke dunia blog nie...cam biasa,fiqah nak kongsikan sedikit tips yang rasa-rasanya ramai yang dah biasa buat...

~Gambar Hiasan~
Credit to : Google
Semua orang mesti nak nampak cantik kan? Nak kulit dia lembut,putih berseri bersinar berkilat...cam dalam gambar tu...MySpace waahh..suke3...kompem nie..terutamanya bagi kaum hawa laaaaa.... aiiisshh,terasa! Boleh dikatakan semua perempuan nie suka mekap3...MySpace  (bukan sekejap kalo sekali mekap tu...maunye berjam3 jaaaaam)  tp sebab nak nampak cantik punya pasal...KAMI sanggup!! hehe...tulaaa,perempuan kan...dah lumrahnya macam tu...
(bagi kaum2 lelaki yang ada aweksss n especially isteri,anda semua kena banyak3 bersabar menunggu yer!)

ok...tanpa membuang masa,hari nie fiqah nak kongsi ckit tips untuk melembutkan kulit muka...orang kata "gunakan FAIR N LOVELY....dalam 4 minggu wajah anda akan cerah jelita..." haaa tu diaaa...kepada pengguna2 FAIR N LOVELY,betol ke dalam 4 minggu je wajah anda akan cerah jelita...?? MySpace waaahh,syoknye kalo macam tu...huhu...(ayat teringin jugak nie....) 


so,kepada kawan2...pakai apa-apa pon boleh je...juz kalo fiqah,.fiqah prefer lagi yang berunsur tradisional nie...untuk kulit yang lebih lembut,fiqah sarankan kawan2 gunakan :

1) Bedak Sejuk
2) Susu Tepung
3) Madu

haaaa,kawan2 pon biasa gunakan jugakkan...cara-caranya senang je...bancuh je ngan ckit air pastu urut-urutkan kat muka...buhla dalam beberape minit...then cuci cam biasa..hasilnya,insyaallah...MySpace lepas2 nie,tak payah dah nk mekap3 sampai 2 3 jam...sebab kulit semulajadi kawan2 dah cantik sangat dah..
Selamat Mencuba..!! :)

~i'm myself~

3 comments:

k.h.a.l.i.l.a said...

macam menarik je ni. hehe ^_^

Fiqah Alias said...

@k.h.a.l.i.l.a hehe..cubela..tips berguna turun temurun nie.. :)

Aimi Wardina ♥ said...

Berhasil ke ? .
Nak cuba la!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...