Fruity Cherry Heart
topbella

Saturday, January 1, 2011

1.1.11 menjadi 2.2.2 dan 2....(^.~)

haiMySpace...Assalamu'alaikum semua..!!
semangat tahun baru mesti still lagi membara dalam diri kawan-kawan kan...?? fiqah pon same...
maklum jelaa...melangkah je tahun baru nie...semuanya serba baru...
tapi...hari nie fiqah bertambah excited tau...MySpacefiqah rasa cam nak lari ke sekeliling dunia blog dan bagitau kat sume orang yang fiqah tengah hepi dan excited sangat2...

...SEBAB...
angka 1.1.11 fiqah diserikan lagi dengan angka 2.2.2 dan 2....
haaa...kawan-kawan nampak tak...?? menjelangnya tahun baru 2011 malam tadi,blog fiqah pon genapla berusia 2 bulan,2 minggu & 2 hari...waahhh..!! nice number kan...??? mula-mula memang fiqah tak perasan..tapi bila dah lama-lama bukak...haaa!! tengok3...memang fiqah terover excited tau...huu~
(alamak...itu pon nak excited ka..?? keanak-anakan betol laaa...ntah bila la nk matured nyer fiqah oii)


ok3...selain tu jugak...bersempena dengan tahun baru 1.1.11 nie jugak...
fiqah dapat award lagi MySpace...yeaaay..!!! suker3...!! bukan 1...tapi 2 award tau...!!

tengok tu...bersempena dengan tahun baru...fiqah pon dapat award tahun baru jugak tau...haaa...memang syoklaaa...thanx a lot ehh inCik NurAz coz sudi bagi award nie kat fiqah...huhu...terharu fiqah tau...ada jugak insan yang masih ingat kat fiqah sempena tahun baru nie...isk3...terharu nyer~

dan yang paling mengejutkan fiqah...time fiqah nak amik award nie,inCik NurAz dengan bersusah payahnya datang bersama-sama press2 serta wartawan yang ramai untuk bertemu bual bersama fiqah...perghh...siap ada sidang akhbar lagi tu MySpace...hik3...
(maap yer incik NurAz..ada unsur2 tokok tambah di sini..ngee~)

inCik NurAz : Hai fiqah..gudmorning n hepi new year..haa,fiqah nampak syok sangat yer dapat award tu..tapi sebelum tu...Adakah fiqah sudah follow blog inCik NurAz?
fiqah : ait...laa..skema nyer soklan inCik NurAz..hehe..ok3..gurau jer..of course la fiqah dah follow lama dah..maklumla...fiqah kan minat kat blog inCik NurAz...

inCik NurAz : oOo..ye eh minat..?? tak sangka..ok3...bersempena ngan tahun baru nie kan,apa azam 2011 fiqah..?? bagi 3 azam cukup yer..tengok muker fiqah tu cam nak kasi berjela jer tu..
fiqah : ait..cam tau2 jer..ok3..sempena tahun baru nie,fiqah nak studi struggle untuk sem 1st degree nie...lagi...fiqah nak jadi pendiam ckit kt kelas nnt and yang paling2 pentingnya,fiqah nak rajin2 turun jogging...heee~ fiqah dh semakin tembamlaa..isk3..

inCik NurAz : patutlaa..memang azam yang bagus..chaiyok2..!! haa..ada lagi nak tanya nie..Apakah fiqah still couple/akan couple dengan orang tuh 2011 ni?
fiqah : ait inCik NurAz..mendalam soklan tu ehh..huhu..ermm..bagi fiqah..soklan tu biorlah menjadi rahsia fiqah...tapi insyaallah...fiqah nie seorang yang setia..

inCik NurAz : owh yer...bila dah tahun baru,kompem umor pon baru jugakkan..?? so,apa perasaan fiqah tentang umur fiqah yang semakin tua?
fiqah : eh3..mana ada fiqah tua lagi...ish..fiqah muda lagi tau..huk3..apa yg fiqah rasa adalah..rumah fiqah dok halau2 fiqah shuh3..kubur plak yang dok kata mai la cni fiqah ooii...huu..

inCik NurAz : Bagusla camtu..mesti sentiasa beringat sebelum tiba masanya..ok3..last but not least..fiqah jangan dok lahap seorg2 jer award nie...share la ngan 5 orang insan2 yang fiqah sayangi..barula berkat kan..??
fiqah : a'ah jugak kan...ok3 inCik NurAz..insyaallah fiqah akan drop award nie kat shoutbox blog kawan-kawan fiqah yang tersayang yer..

.::: TAMAT :::.
MySpace
yeay..!! dah settle satu award..sekarang fiqah akan tunjukkan pulak award fiqah yang kedua...(huii~ malunyer nak tayang2 award nieh..)


thanx a lot yer Cik Aki cayang...loVe u laaa dear...!!!
MySpace fiqah suker sangat3 nie..thanx tau...ok3...as usual...boleh dikatakan setiap kali dapat award,fiqah kena berucap jawab soalan2 dulu...hee~ anything pon boleh...asalkan dapat amik award..hik3...

Ucapan Kepada Pemberi Award (Cik Aki)
~thanx a lot dear...fiqah rasa dihargai sangat3...thanx tau~

4 ciri wanita/lelaki idaman untuk dijadikan isteri/suami
~taat pada perintah Allah~
~bertanggungjawab~
~mampu buat fiqah tersenyum~
~pandai buat lawak~

1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan
~mesti saling memahami...kalau pasangan tengah hot...atau badmood...fahami kondisi beliau...cuba selami dan jangan bagi tekanan...insyaallah...ok..tapi apa2 pon..yang paling penting adalah kesetiaan & keikhlasan dalam menyayangi~
(huhu...bukan 1 yg fiqah bagi nie..)

Pernah ada terjumpa doa pendekat jodoh & putus cinta?
~ermm..pernah rasanya..tapi fiqah jarang amalkan wat masa nie~

tag 10 orang rakan anda
~haa..yang nie..insyaallah fiqah akan habaq kat depa punyer shoutbox ehh..kepada kawan2 tersayang fiqah,harap hangpa sudi amikla yer..tQ~
MySpace
yeaaahh3...dah settle sumenyer...dan apa yang pentingnya adalah...
1.1.11 fiqah hari nie telah menjadi 2.2.2 dan 2...
(memang cantik nombor nie...so,sempena tahun baru nie...fiqah dah jatuh hati ngan nombor 1 & 2 laaa...wahh~ cantik kan nombor tu...)

~i'm myself~

14 comments:

Harith Faisal said...

shaggy, penah nampak tanduk syaitan kat KLCC tak??
http://harithfaisal.blogspot.com/2011/01/tanduk-syaitan-di-klcc.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

hehe...lawak la fiqah ni
hepi new year fiqah =)
and thx for da awards
Saya Blogger TERENGGANU
MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

Tinta NurAz said...

Assalamualaikum.

hehe..lawaklah.memang pandai wat dialog.hehe.anyway, terima kasih atas entry ni.

Fiqah Alias said...

@Harith Faisal
owh..kte xtau ag laa..ok3..kte p terjah blog ko laaa nie jugak tau...nino3..beri laluan..shaggy nk ke blog harith...(^.^)

Fiqah Alias said...

@.::: Princess MOMOY :::.
eh..lawak ehh..?? huhu..takdala..juz fiqah nie mmg suker wat loya2 buruk ckit..huhu..epi new year 2 u too dear..=) amik tau award tu..

Fiqah Alias said...

@Tinta NurAz
hik3..ecece..jgn puji gtu..kembang plak fiqah nieh..hee~ bukan per..dulu2 fiqah nie pnulis dialog filem..keh3..ok3..siyes fiqah tipu part nie..papepon..thanx a lot ehh kasi award tu kat fiqah..=)

iqbalhakimi said...

waah...significant tol tarikh ni kan..hehe..

selamat tahun baru =)

.::: Princess MOMOY :::. said...

lawak la dear...ane de loyar buruk. hehe... suka sangat momoy baca

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

Mohamadazhan hjDesa said...

ingatkan xcited nak kwen td di tahun baru.hehe sbb tgk angka 2? salah tafsir pula..:)

cik kumbang said...

epy new year :)

Shag said...

Puyoh! Tahniah dah 2 bulan. Lompat lompat! Sebok nak happy jugak :P

http://shagcomot.blogspot.com/

Heidi Shafiq said...

hahahaha... :D

Cik Shag said...

Fiqah~ Shag akhirnya siapkan jugak entri utk awards ni ;) Thanks a lot dan sorry sebab lambat publish.

http://shagcomot.blogspot.com/2011/01/Bukan Pasal Anugerah Bintang Popular

Fiqah Alias said...

@Cik Shag
shag..!! thanx sudi amik award tu..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...