Fruity Cherry Heart
topbella

Wednesday, December 22, 2010

Segmen Jom Berkenalan...!!!

MySpace ehhh...nak berkenalan ehh...?? ok3...no problem...
tapi sebelum tu...fiqah nak terharu MySpace  jap....isk3....ada jugak insan yang nak berkenalan ngan fiqah nie yer....tak sangka...maklum jelaaa...diriku ini hanya insan biaser...huuu~

bukan apa...fiqah telah di'tag' oleh dUA orang rakan bLogger yang baik lagi nsem....
(perghh....kipas jangan tak kipas MySpace....)
thanx a lot yer 

ok3...back to da title...oleh sebab ini adalah SEGMEN JOM BERKENALAN....maka,fiqah mesti menjawab beberapa soklan cepu cemas emas nie....

Apakah status anda?
~ermm...status...?? selagi fiqah belum berkahwin ngan sape2..fiqah masih hak milik parents fiqah laa~

Ceritakan tentang diri Anda.
~seorang yang simple~
~anak bongsu yang manja~
~pendiam kalo degan org yang tak kenal~
~suker menulis & membaca~
~suker kat sume haiwan especially kucing~
~bakal cikgu yang kejam penyayang~

Ceritakan tentang blog anda
(erkk...peluang angkat bakul nie)
~blog fiqah nie simple jer...maybe sebab fiqah suker sume benda yang simple2 nie...ada yang kata blog fiqah nie best...tp..ntah laaa..fiqah pon taktau..setiap orang berbeza pendapat...tapi..papepon..ape yang fiqah coretkan nie...sumenye berdasarkan pemerhatian fiqah sendiri...takda kaitan ngn yang dah meninggal dunia..juz yang hidup2 tu..kalo ada terasa..maaf yer...huhu~

Apa pandangan anda tentang dunia blog?
~dunia blog nie mmg mencabar la bagi fiqah...sebab kita perlukan kekuatan mental & emosi...sebab..awal2 bertapak dulu..mmg terasa cam bLog fiqah nie langsung tak dipedulikan...time tula rasa down sgt2...tapi fiqah kuat...huhu...dan kadang2 perlu terima kritikan pedas dr beberapa pihak yang peka ngan kondisi blog fiqah nie...papepon...dunia blog mmg best...fiqah dapat kenal ramai kawan2 baru...!! suker3..!! ukhwah fillah abadan abada~

Nasihat anda pada rakan-rakan yang baru nak buat blog.
~kwn2 sumer...jangan putus asa tau...kuatkan semangat & percaya pada kemampuan diri sendiri dalam penulisan korang sebab blog nie menunjukkan identiti korang sendiri~
~rajin2 kan diri untuk update blog tu jangan sampai bersawang pulak~
~tapi...satu je...jangan amalkan pLagiarisme..sbb..kalo korg Copy jer penulisan org len,korang dah hilang separuh identiti diri korang tu~

Nyatakan keunikkan yang terdapat pada blog anda.
~unik..?? taktau la tang mana ada yang uniknyer...kalo ada sapa2 yang nak tau unik ke tak blog fiqah nie...buleh la tanya kat member2 selaku pembaca bLog fiqah nie yer~

Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog.
~selagi fiqah tak ketandusan idea..fiqah akan tetap bertinta dengan izin Allah~
~impian..?? haaa...semoga bLog fiqah nie mampu memberi manfaat kpd sume pembaca...hopefully dengan setiap patah kata yg fiqah coretkan nie diberi ganjaran pahala di akhirat kelak..insyaallah~

Tag 4 Orang rakan blogger
MySpace haa..yang nie fiqah agak ketaq ckit..tapi takpe...setelah 25jam berfikir...fiqah decide nak berkenalan ngan...
MySpace alhamdulillah..settle dah...!!! selamat berkenalan yer kawan-kawan..!! nice to meet u dear...loVe u olls very much....

~i'm myself~

29 comments:

Ukhti [Aki] said...

aki ke kne tag tu? ke org len? hee~

Telaga Putih said...

ooooo...cikgguuuu!!!!!

Fiqah Alias said...

@Ukhti [Aki]
ye syg...cik aki la yg kne tag tu..hehe..=)

Fiqah Alias said...

@Telaga Putih
amboi..pasaipa...cam x cye jer..huhu...actually bukan cikgu laaa...more kpd ustazah laa..=)

hikmah said...

selamat berkenalann..!!!!!!!!! ngeh3...

Telaga Putih said...

ooooo...ustaaazaaaahhhhh....

NurAz said...

owhhh..cikgu..tapi ada word kijam tu yang xleh blah.hehe..selamat berkenalan yaaa..

Rozuan Ismail said...

saya sudah buat lah..huhu

Fiqah Alias said...

@hikmah
hee~hik3..slamat berkenalan jugak dear..!!! =) oyeaaahh...

Fiqah Alias said...

@Telaga Putih
aiit..??? pelik ker..?? x cayer ker..?? huuu~

Fiqah Alias said...

@NurAz
hehe..itulah ciri2 cikgu sejati...hehe...=) yeaahh..slamat brkenalan jugak yer...

Fiqah Alias said...

@Rozuan Ismail
ok3...fiqah dh bace dah..hehe...

nazirulhazwan~ said...

part no 4 tu. betol2, awal2 rase looser jer, tak tau paper.hehe

Fiqah Alias said...

@nazirulhazwan~
hehe..betol3...fiqah stuju sgtla yg tu..sbb agak lama jugak fiqah rase cm tu..juz sejak akhir2 nie terasa agak dihargai laaa...=)

Mohamadazhan hjDesa said...

boleh mnta nasihat pasni kat ustzah :)

Fiqah Alias said...

@Mohamadazhan hjDesa
aittt..?? hehehe..buleh aje..insyaallah kalo fiqah mampu..=)

dynda zainurfarina said...

yeay dynda di tag.. thanx fiqah..;) ITS PLEASURE TO KNOW U..

Shaheila Malek said...

Selamat bkenalan :)

L said...

hmmmm

Fiqah Alias said...

@dynda zainurfarina
hehe..nice to meet u too dear..=)

Fiqah Alias said...

@Shaheila Malek
yerr..samat berkenalan jugak..=) hope friendship never ends ehh...

Fiqah Alias said...

@L
nape nie..?? ermm..??

Belalang Hijau said...

skali skala dlm berblog mmg akan terasa down kan...tp kita kena kuatkan smgt dan terus melangkah ke depan.betul x?

anyway thanks sbb drop komen d blog belalang.soklan fiqah belalang dah jwb d kotak komen belalang.rajin2 g la tgk

iza said...

Salam...
Selamat berkenalan.hehe...
Bagus segmen ni...

:Cikgu Akim: said...

hehehhe..nice story!salam perkenalan dri saya bakal pendidik..jemputlah mlawat rakan2 lain yg join segmen ni dblog saya..boleh tmbh kenalan..smile!

gigi rongak said...

haha..selamat berkenalan jgk ni.. keh keh. down sekali sekala xpe dan dari situ kita akan bangkit utk berjaya

Fiqah Alias said...

@iza
ye iza..slamat berkenalan jugak..=) betol3..segmen nie mmg bagus..bleh eratkan silaturrahim..

yana.izzati said...

fiqah, saya dah buat da..lambat sikit..bizi...huhu

Rosliza Roslan said...

dtg jenguk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...