Fruity Cherry Heart
topbella

Thursday, November 11, 2010

Rahsia Di Sebalik Hadiah Pemberian Si Dia (^_^)v

Salam bertemu kembali...keadaan mental sy pada hari ini agak kurang 100%...kondisi kepala otak pula agak kurang memberangsangkan seperti sediakala...pusing kanan pusing kiri...fizikal masih sama...haa!! mujur masih ada yang normal (walau kadang2 sy sendiri fikir...normal ke aku nie..?? huhu....)

Sebenarnya...itu bukan masalahnya..bagi sy...simptom2 itu terlalu biasa...mental...kurang tidur & kelapa kepala pusing2 tercabut.. semuanya berpunca dari examination...peperiksaan...!! I hate love (huhu) Examination !! bayangkanlah..hampir seminggu sy dok melangut studi bagai nak gila (rasanya masih x sampai tahap gila lagi...) tengok2...exam paper shit sheet disemak...soalan yang terpampang...mak aii...terlalu la menyebabkan sy rasa cm nk apply sebagai LEMBAGA EXAM yg bikin soalan...huhu..kenapa..?? biarlah..biarlah rahsia..hanya result je nanti yg mampu berbicara....

ok3..back to the title...apa yang cuba sy kongsikan pd hari ini sebenarnya berkaitan hadiah...bukan apa..setelah sy selongkar punya selongkar...sy terpandang pulak hadiah..yaa..hadiah sangat2 bermakna dalam diri sy..hadiah yg amat2 sy sayangi sesayangnya sy kepada diri insan yg telah menghadiahkan hadiah tersebut kepada sy...

Jadi..pada malam yang sejuk sedingin berada di kutub utara nie (terasa diri cam sama jer dgn polar bear) sy ingin berkongsi...sedikit perkara yg sy ketahui lama dulu...sy pernah terbaca dalam buku apa entah (sy pn dah x ingat sangat dah) tentang maksud tersirat disebalik hadiah yg si Dia berikan kepada kita...jom layan...

JAM TANGAN - Tanda meningati setiap masa dan waktu.
CINCIN - Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG - Tanda mesra
RANTAI LEHER - Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG - Tanda penghargaan dan penghormatan.
KASUT - Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN - Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
PAYUNG - Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI - Tanda cinta
BINGKAI GAMBAR - Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.
BUKU - Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA & TEDDY BEAR - Tanda perkenalan dan tanda sayang
COKLAT - Semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN - Mengabadikan cinta
SEJADAH DAN ALQURAN - Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.
sy suka hadiah..!! (^_^)


sy sgt2 suka hadiah...bagilah hadiah kt sy...lebih2 lagi kalau time birthday sy (sbb tu sy selalu sgt harap birthday sy setiap hari)...huhu...tp sy x pernah nak minta daripada sesiapa pun...juz,kalau ada nk bagi tuu...sila2 la bagi...(malu plak aih...) dan..sy amat2 berterima kasih kepada yg pernah bagi hadiah kepada sy...especially TEDDYBEAR putih yg comel tu...so cute like you me...juz wanna you to know that,I'm apreciate it very-very much...TERIMA KASIH SEMUA YANG PERNAH BAGI HADIAH KEPADA SY...!!! (^_^)v

12 comments:

Atika Natasha said...

huiiyy00oo..sperti yg dktahui umum,sy tlah mndapat frame gmba bserta n0vel(x minat lgsung bca n0vel)..tndanya sy slalu lam ingatan la ek?tapi x nmpak mcm tu p0n..nmpak mcm calculus and engeneering pnya buku ja yg lebih mnjadik ingatannya..sedih ni....s0b2..

L said...

huhu, syer ader bg adiah kat awex sy ,, hrap2 dier suker la adiah sayer tuuh,, huhu

Fiqah Alias said...

atika>>ecece..ble dpt hadiah 2..x kabo pn..hehe..lohh..jgn cdih2 gtu..maybe luaran kte nmpk cm dy x igt kte pn...tp,haaa..jeng3..jom terjah hati dy..penuh ngn taman bunga n hanya ada ko sorg jer kt ctu..haa.waahh so sweet muuuiiit...

L>>owh..jgn risau..awex awk sgt2 suker n sygkn adiah yg awk bg 2..xda bg adiah pn,awex awk 2 mmg dh syg sgt2 dh kt awk 2..(^_^)<3

Atika Natasha said...

alamak..brlaku babak syahdu pulak kat cni eh..hahaha..sy beransur dulu eh..tanak gnggu!

Fiqah Alias said...

atika>>ait3..first time beransur..selama nie..nk join skali..huhu..

L said...

hahaha, aper yg babak2 syahdu nie ika ooi,, huhu ader2 jerk

Nurul Afiqah Fuzai said...

kalau hadiah yg die bagi ialah 'mahar pernikahan'?

pergh. memang berangan abesss.

haha. saje nak wat kontroversi kat cni.

Fiqah Alias said...

fiqah fuzai>>huhu..klo dh bg mahar prkahwinan tu..kre on dh la 2..haa..adela 2..fiqah..don't forget to invite me k? hehe..bg kad jemputan skali yer..(mood makan nasi minyak : on) hehehe..(^_~)v

Nurul Afiqah Fuzai said...

kire ape yg on weh?

ekekeke. invite pe kemende nye. kau dulu kottt.
ak nih. emmmmmm.

mood nasi minyak on?
majlis kau nak dekat da ke? keh3

Fiqah Alias said...

fiqah fuzai>>amboi3..syok ek pekena kte..pndai dy lencong kiri kanan..xper3..ko jgn riso..klo kte yg on dlu,kte jemput la ko..insyaallah..hehehe..(blushing aihh..)

ibn ismail said...

kalu ikt smua list, mcm hdiah nikah jh...hehhehe

Fiqah Alias said...

hasif>>bleh jer klo nk bg sume 2 utk hadiah nikah 2..hehehe..ag bermakna...haaa,ate hasif,alang2 dh comment nie,hulur2 la skali hadiah sejenis dua..huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...