Fruity Cherry Heart
topbella

Saturday, November 27, 2010

25 serba satu......

Waaahh...gudmonink dunia blog...!!! gudmonink dunia siber...!!! gudmonink dunia sesawang...!!! gudmonink semua wahai dunia realiti...eh2..apa pulak nie..??? 

eeehhh...ada assignment untuk fiqah la...haaaa...sebenarnya assignment nie telah diamanahkan oleh MisS TieKa...tq very much yer MisS Tieka untuk tag nie...fiqah terharu nie...maklum laaa..fiqah terharu sebab ada jugak insan yang sudi nak berkenalan dengan lebih mendalam ngan fiqah nie....isk3....terharu....(~.~)

so..tanpa membuang masa....

1-perlu ker fiqah perkenalkan nama..??? xperlu kot...sebab sume org tau nama fiqah nie fiqah...haaa...tapi...fiqah nak btau sume yang fiqah nie femes ngan panggilan shaggy da fur...sbb ape..??? cam yang Ct Nurhaliza cakap...~biorlah rahsia~

2-fiqah anak jati perak...jadi,jangan terkezut la kalau2 terkeluar loghat perak fiqah yang pekat nie...ate,mne idoknye..teman nie kalo bab belabun nie....dengan loghat la br sedap
(hee..tengok2 dh terkeluor plak dh loghat tempat teman)

3-skrg fiqah menumpang kat IPG Kampus Sultan Abdul Halim,Sg.Petani Kedah...insyaallah dalam 4 tahun ag fiqah akan bergelar ustazah Afiqah...
(klo ustazah shaggy,rock sgt kot ehhh..)

4-kalau orang yang x kenai fiqah...sume akan kate fiqah nie pendiam...tapi once dh kenai...kalo2 ade org kate fiqah nie pendiam.....sume yang kenai fiqah tu akan jatuh pengsan la paling koman..paling terok,mereka2 tu akan p bunuh diri laaah....(aishh..bising sgt ke aku..??)

5-dulu time zaman Pak Pandir,fiqah suker sgt kaler merah....tapi sejak masuk zaman kanak-kanak nie...fiqah jatuh cinta ngan kaler pink & ungu pulak....

6-fiqah x suke makan kt kedai makan...sebab fiqah suke makan masakan yang dimasak sendiri...masak sendiri x bubuh 'pak aji naik moto'

7-kalau duk umah,memang fiqah suke sangat duk kat dapor...bukan untuk makan tapi untuk memasak...kecik2 dulu memang suke main masak2 sampai la sekarang memang fiqah suke sangat memasak


8-fiqah suker sangat3 kat kucing...orang kate fiqah nie penyayang sangat2....lembut....ayu....
(ecece...kembang semangkuk kejaap..)

9-fiqah suke sastera...or dengan kata lain..fiqah suke wat ayat yang berbunga cam taman bunga..fiqah bukan jenih yang cakap straight to da point..mesti pusing2 dulu...
(org kate fiqah mmg hebat dlm bab2 klentong & ngayat org nie..hehe~)

10-sape2 je yang kenai fiqah akan kate yang fiqah nie anak manjer 


11-fiqah suke main-main...x suke serius-serius..tapi...once fiqah serius,fiqah memang betol2 tengah serius (klo ade yang main2 time tu,mmgla dpt 'sengihan free')

12-fiqah x suke untuk membenci...tapi still ada beberapa perkara yang fiqah benci...

13-i hate liars...fiqah x suke ditipu lebih2 ag dengan sahabat sendiri


14-fiqah x reti marah orang...kalau marah,pendam jer sorang2...dan cara nak cool kan diri time tgh marah tu,fiqah akan bace Quran sambil nangis2...bile mata dh penat nangis,fiqah akan tidur...esok pagi nyer...I'm Smile again....(^_^)v

15-fiqah mudah memaafkan kesalahan orang lain

16-tapi....fiqah susah nak melupakan kesalahan tu....fiqah akan ingat selagi mana Allah masih mangizinkan fiqah untuk mengingatinyer....

17-dulu fiqah takut ngan baby (maklumla fiqah nie anak bongsu)....tapi sekarang,fiqah suke tengok baby..(tapi..tengok jela..nak pegang x berani)

18-fiqah susah sikit nak percaya kat orang
(sebab penah kene tipu & hancur sgt hati nie ditipu oleh insan yang paling fiqah percayai)

19-but,once I've give my fealty to someone..forever I'll give it


20-fiqah suke hadiah...lebih2 lagi kalo pemberinya tu,orang yang paling fiqah sayangi

21-mood fiqah cepat berubah ikut cuaca...(klo time tu mood fiqah tengah mendung...anda semua dinasihatkan untuk berteduh dimana-mana kawasan yang selamat)

22-fiqah x boleh diganggu time tengah ngantuk (kalo dh lame bernafas kat dalam dunia nie,cube try test la kaco fiqah yang tengah mate kuyu nie....mmg x layan laahh..maklum la nk fokus tido nie)

23-fiqah dh ketandusan idea dh nk wat sampai 25 nie...biler nak sampai 25 nie...

24-haaa...ade ag satu kne settle kan nie...haaaa.....bagi fiqah,25 nie mmg banyak laaa...

25-haaa..dh sampai yang last..!!! lastly..about me..I LOVE ALL MY FRIENDS..!!! thanx yer semua yang sudi jadi kawan2 fiqah...

fuhhh legaaa..!! siap jugak akhirnyer...tapi sebelum tu...fiqah kene tag 5 orang ag insan2 yang bertuah...maka dengan ini...fiqah dengan senyuman penuh maknenye nak tag....


p/s : "once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you. at the end, choose 5 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you,its because i want to know more about you." 

~i'm myself~

12 comments:

akubersamaCahya said...

salam ustazah.
nanti cikgu ika amek dan buat ye.
tQ!
=)

Fiqah Alias said...

abc>>hehe..tQ..!!! nice to meet u deeper...(^_^)

blackpepper said...

no 14 cam x caye g

blackpepper said...

no 14 tuh..yeke??

mumumeow said...

tag?? 25?? banyak tuuuuu

Fiqah Alias said...

blacpepper>>hehe..amboi2..agak2 la nak takjub nyer..kui3...btoi laaa...zaman dh brubah..dulu kte hot tempered...skrg x dh...i'm changed a lot now...(^_^)

Fiqah Alias said...

mumu>>hehe..x byk aih 25 tuh...klentong jerr..(^_^)

L said...

siap!

Miss dorayAki said...

fiqah! tq bg link tu. aki bace dh. hehe ley kenal fiqah ckit2 ;)

Fiqah Alias said...

@Miss dorayAki
hehe..thanx aki sbb sudi bace..=) heheh..trharu fiqah..huu~ isk3..

Telaga Putih said...

hahhaha..lawak3!!

Fiqah Alias said...

@Telaga Putih
amboiii...gelak plak dier..huhu..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
i'm myself...